Skip to main content

Google Doodles

Ik vind het elke dag weer spannend om te zien welke doodle Google heeft gemaakt. Vandaag zit er een rits over het woord ‘geplakt’. Open je hem dan kom je op de zoekresultaten van de uitvinder van de rits, de Zweed Gideon Sundback.

Die Google-mensen hebben toch altijd weer leuke, creatieve ideeën voor hun zo eenvoudige pagina. Een voornamelijk witte pagina, zodat je niet wordt afgeleid door allerlei reclame en andere toeters en bellen. Je aandacht gaat slechts naar het woord zelf en daar zit bijna elke dag een verhaal achter. Vandaag dus letterlijk achter.

Doodle?

Maar wat betekent dat allitererende woordje ‘doodle’ eigenlijk? Volgens mijn favoriete digitale woordenboek Merriam-Webster is ‘a doodle: an aimless or casual scribble, design, or sketch; also : a minor work.

Oftewel, een krabbeltje. Zo een die je maakt als je je verveelt wanneer iemand een doodsaaie presentatie geeft of wanneer je aan de telefoon met iemand spreekt die nogal lang van stof is. Voordat je het weet staat er een tekeningetje of poppetje op een envelop of krant.

Earth Day 2012

Afgelopen weekend gingen er bloemetjes bloeien als je met je muis over de letters van Google scrolde om aandacht te vragen voor de Earth Dy 2012:

De Google Doodle blijft je verbazen en vermaken en is, denk ik, wereldwijd het meest bekeken krabbeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.