Skip to main content

Test je kennis van moeilijke Engelse woorden

Als ik een woord wil checken op betekenis, spelling of uitspraak ga ik vaak naar de Amerikaanse digitale website Merriam Webster, van het beroemde Merriam Webster woordenboek. Op deze site staan ook een vier quizjes om je woordenschat en spelling te testen. Ik heb ze maar ’s gedaan en vooral de Vocabulary Quiz en de Spell It test zijn leuk en zinvol. De Name That Thing is wat lastiger, omdat je plaatjes en foto’s ziet waarbij je een nogal onbekend of soms onbenullig detail moet benoemen. En de True or False quiz bevatte te veel willkekeurige vragen uit de grote Encyclopaedia Brittanica. Vond ik weinig leerzaam.

Vocabulary

Maar de Vocab Quiz is de moeite waard, vooral voor iedereen die zijn of haar Engelse woordenschat wil uitbreiden. Je moet binnen 10 seconden een synoniem aanklikken in een rijtje van vier mogelijke antwoorden. Bij de makkelijke woorden stond bijvoorbeeld Revert. Antwoord: Return. Bij gemiddeld niveau Acquire -> Procure. Nog een stapje moeilijker: Insolent -> Rude. En de lastigste woorden (Hardest): Infrangible. Het synoniem hiervoor is Unbreakable… Na de 10 vragen krijg je je score met de gemiddelde score van alle andere deelnemers. Bovendien kun je zien wat de verschillende leeftijdsgroepen scoren; hoe ouder, hoe beter.

 
  Vocabulary Quiz 10 questions—see how your score compares.   Name That Thing The visual vocab quiz
  Spell It The commonly misspelled
words quiz
  True Or False? A quick quiz about stuff worth knowing

Spelling

Bij Spell It krijg je een woord te horen en daarbij meteen een vergelijking van het woord in een zin. Dan gaat de teller lopen en typ je in 15 seconden het woord in. Het aantal letters is al wel gegeven. Ook hier bestaan er 4 niveaus: Easy, Medium, Harder en Hardest. In een van de quizzen viel het woord ‘auxiliary’ in de categorie ‘moeilijkst’. Daarbij gaven ze de hint “as in the auxiliary fire department”. Wel handig dat er nog iets van context toegevoegd wordt, maar het blijft een uitdagende quiz waarbij je snel moet denken en schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wilt je ook op de hoogte blijven van Taaltutor? Meld je nu aan voor de nieuwbrief

© Caro Grafico. All rights reserved.